Sunday, February 5, 2012

Niels - en historie



Der var en gang en dreng. Han hed Niels og han boede i et lille hus i skoven. Hans far var smed og han arbejde længe og hår.

Niels havde to søstre, tvillinger - Kristine og Kirsten. De var smukke piger med langt gult hår og de var næsten ti år ældre end ham. Kristine var altid glad og smilede meget. Kirsten var det modsatte,... hun var gnaven. Niels kunne ikke rigtig forstå hvorfor, man han elskede begge to alligevel.

"Hvad vil du være når du bliver stor?" spurgte far en dag.


"Det ved jeg ikke", svarede Niels mens han kiggede på sin far som hamrede. Han vidste bare at han ikke ville være smed.

En dag sad Niels i deres lille køkken og kiggede ud ad det lille trekantet vindue mens Kirsten og Kristine bagte småkager.

Det duftede dejligt i køkkenet, men Niels kedede sig. Han ville være ude, men det stormede, så det kunne han ikke. Vinden hylede, og det regnede kræftigt. Det var næsten mørkt, selv om klokken var bare 11.

Han troede at han kunne høre torden. Kermit den lille sorte kat gemte sig i skufferne i hjørnet. Han var bange for torden og rystede meget.

Pludslig slog lynet ned i egetræet i haven. Niels kunne ikke tro på hvad han så! En gammel nissemand løb ud ad træet med en kuffert under armen og forsvandt ind i skoven. Lynet slog ned igen men Niels kunne ikke se nissen mere.

"Jeg vil være nisesmand når jeg bliver stor", sagde han til sine søstre som var næsten færdig med småkagerne.

"Det kan du ikke", sagde Kirsten surt. "Der er ikke nogle nissemænd, og su kan slet ikke blive en".

Dagen efter stormen gik Niels ud i skoven for at kigge efter nissemanden, men hand fandt ham ikke. Han voksede op og arbejdede som smed med sin far, men han glemte aldrig at han ville være nissemand.

Tvillingerne blev gift med rige mænd og flyttede til et sted langt væk fra skoven.

En dag kom en fotograf forbi og bad Niels at være fotomodel.


Han havde et juleprojekt. Det var søndag og Niels havde ikke noget andet at gøre, så han sagde hvorfor ikke. Han arbejdede ikke om søndagen.

Fotos blev taget og Niels fik nogle billeder i stedet for penge. Han var rigtig stolt, fordi billederne var endnu bedre end penge.


Niels blev nissemand til sidst.

(En opgave om jul!)

No comments:

Post a Comment